Bliksem kip chinees in 20 minuten: Uitstekende lunch uit 1 pan - smaak verrassingen zelfs uitdagend
Flash kip - China met paddenstoelen en maïs is een ideale oplossing voor een snelle en smakelijke lunch of diner. Alles is bereid in één pan, wat veel tijd en afwas bespaart. Dit recept is het bewijs dat zelfs op een hectische dag u kunt genieten van een kwaliteit en smakelijke maaltijd zonder een lange staan bij de kachel.
Bezoek onze Facebook Group Inspiratie voor zoutrecepten, waar u elke dag leuke tips vindt voor zoutvoer.
Kip met paddenstoelen en maïs
Wat we nodig hebben:
- 3 kippenborsten
- 1 ui
- 1/2 ingeblikte maïs
- Gesteriliseerde paddenstoelen
- 1 rode peper
- Sojasaus
- 1 theelepel peper op China
- 1 theelepel curry specerijen
- 1 theelepel gemalen gember
- Zout, zwarte gemalen peper naar smaak
- 1 eetlepel zetmeel (Solamyl)
- 2 knoflookteentjes
- Oil
Als we verder gaan:
Vleesbereiding: We wassen, reinigen en snijden kippenborsten in noedels. Spuit het vlees met peper op China, peper, gember en zetmeel. Meng alles grondig om het vlees te verpakken.
Groenten: Ui en peper worden in reepjes gesneden.
Frying: In diepere pan, olie verwarmen, ui bakken en kippenvlees toevoegen. Zodra het vlees van alle kanten geroosterd is, voegen we groenten, paddenstoelen, maïs, sojasaus en wat water toe. Roer curry en geperste knoflook.
Verstikking: Meng alles en laat de groenten ongeveer 10-15 minuten verzachten. Op basis van smaak kunnen we zout of chili toevoegen.
Toediening: We kunnen beter met rijst serveren.
Conclusie
Bliksem kip chinees is een uitstekende maaltijd, die ook gericht is op veeleisende gourmets. Dankzij de eenvoudige en snelle voorbereiding kunt u genieten wanneer u iets speciaals wilt, maar u wilt geen uren in de keuken doorbrengen.