Wat bloem te gebruiken in peperkoek: Oorspronkelijk behoorde het tot rogge, maar een ander is meer geschikt en zorgt ervoor dat het de glazuur beter houdt.

We hebben eindelijk tijd om weer peperkoek te bakken. Als u nieuwkomers in dit gebied, kunt u een paar tips die peperkoek prachtig geurig, glad en vochtig zal maken waarderen. Wat ze zijn zal invloed hebben op het type bloem dat je ze kookt.

Gemberkoekgeschiedenis

Gingerbread is een van de meest populaire en ook de oudste soorten kerst snoep. Ze zijn zelfs gebakken in het oude Egypte, voor enige tijd vanwege een speciale mix van specerijen, waardoor ze een onmiskenbare smaak en langere duurzaamheid, evenals waargenomen als luxe goederen.

Ergens in de 14e eeuw, kreeg peperkoek ons te pakken. Oorspronkelijk bakten ze het hele jaar door en peperkoek hartjes, paarden, poppen en andere personages waren een favoriet geschenk van de bedevaart. Voordat de python verscheen, zoals we het vandaag kennen, werd peperkoek geperst in gesneden houten vormen die hen een mooie look gaven. Vandaag, witte glazuur dient ons om ze te versieren, dankzij welke peperkoek is prachtig ingericht als een kerstboom.

Veel peperkoek varianten

In het verleden was de peperkoek ambachtelijk zeer gewaardeerd en peperkoekisten gebaseerd op hun recepten, vaak geërfd van generatie op generatie. Zelfs vandaag de dag wordt peperkoek gebakken volgens verschillende recepten. Sommigen doen er boter in, andere reuzel, en anderen maken ze helemaal veteloos, sommige voegen eieren toe, sommige zoeten ze met honing andere suiker.

Het deeg is ook verschillend in het aandeel van de gebruikte specerijen en ook in het soort meel waaruit peperkoek wordt gebakken. In het verleden werden ze gemaakt van roggebloem, wat hen een mooie donkere kleur gaf, nu zijn ze gebakken uit klassieke tarwebloem zoals andere soorten snoep. Maar hoe beïnvloedt het gebruik van meel de smaak en consistentie van peperkoek?

Wat voor peperkoekmeel?

Roggebloem - als je peperkoek wilt maken zoals vroeger, moet je roggemeel halen. Dankzij haar heeft dit snoep een donkerdere kleur en een rijke en aardse smaak. Bovendien is rogge deeg goed bewerkt, niet gescheurd en gebarsten. Dankzij de specifieke smaak past roggemeel niet iedereen. Maar als je traditionele recepten niet wilt opgeven, kun je ze combineren met tarwemeel. Deze combinatie wordt ook in de winkel verkocht als peperkoekmeel.

Tarweglad bloem - is momenteel de meest gebruikte bloem en u zult de beste resultaten met het bereiken. Dankzij het, zullen ze een aangename zachte smaak hebben, waarin peperkoek specerijen zal uitblinken. Het zorgt ook voor een perfect glad oppervlak van peperkoek, die u waardeert bij het schilderen. Zelfs de glazuur houdt ze beter. In sommige recepten kun je ook de tarwe positruba ontmoeten. De donkerdere kleur kan dan worden geleverd aan peperkoek door het toevoegen van cacao.

Geheel graan - als je peperkoek een beetje gezonder wilt hebben, kun je het hele graanmeel maken. Maar het zuigt veel water, en peperkoek deeg kan een beetje saai zijn. Dan wordt het moeilijker om mee te werken. Als je iets anders wilt gebruiken dan klassieke tarwemeel, probeer dan speltmeel. Het geeft ook peperkoek een interessante, licht nootachtige smaak. Zelfs in dit geval is de gladde beter, want voor volkoren kun je het probleem van afbrokkelend deeg weer oplossen.

Vorige publicatie: De beste kokos wielen smelten op de tong. Slechts een paar ingrediënten en een onmiskenbare geur Kerstmis is hier

Volgende publicatie: Dure toiletballen en gels die ik het hele jaar niet koop: Ik heb de perfecte truc waarmee het toilet schijnt en ruikt tot 70 dagen!