De beste kokos wielen smelten op de tong. Slechts een paar ingrediënten en een onmiskenbare geur Kerstmis is hier
Kokossuiker is erg populair. Kan hij ook je vakantietafel missen? Kook je beste kokos wielen. Of je ze nu kransen of snoep van een machine noemt, ze smaken heerlijk en ruiken de kersttafel.
Kokosnoten
Kokosnoot is een van de typische ingrediënten waarmee we kerstvakanties associëren. Daarom mag het niet worden gemist in snoep. En er is veel om uit te kiezen. We kunnen kokosnoten bereiden, ongekookte kokosballen, kokosnoten, maar ook kokos wielen.
Sommige mensen kennen ze als kokos wielen, anderen als kokos kransen, en anderen noemen ze snoep uit een stand. Hoe we ze ook noemen, het ruikt lekker aan de feesttafel.
Hoe kokos wielen vorm zonder machine
Klaar deeg kan beter een uurtje in de koelkast liggen. Kokoswielen worden meestal gemaakt met een snoepadapter op een klassieke vleesmachine. Maar als we het niet hebben, hoeven we niet te wanhopen. We kunnen nog steeds kokos wielen maken. Er zijn twee opties:
Een beetje toegestaan deeg kan worden geplaatst in een tas of een stevige plastic zak (afgesneden van de hoek) en eruit geduwd door de stipjes, die, net als de machine, we veranderen in een wiel. In dit geval zal het snoep veel lijken op dat van de machine.
De optie is ook om de ronde rand te gebruiken met een opening. Maar je moet aannemen dat het wiel heerlijk zal smaken, alleen geen kwasten. Laten we klassiek uit het deeg rollen en de wielen eruit snijden met het gat.
Hoe de beste kokos wielen te krijgen
Voor één dosis heb je nodig: 200 g glad meel, 100 g geraspte kokosnoot, 80 g meelsuiker, 120 g boter en 3 theelepels citroensap.
Hoe? Meng bloem in de kom met kokos, suiker, zachte boter en citroensap. Werk het deeg uit dat je over de slijpmachine of snoepmachine duwt in de gewenste vormen. Breng ze naar een bord bakpapier. Verwarm de buis voor op 170 °C.
Leg de afgewerkte platen langzaam in de voorverwarmde oven. Bak roze, ongeveer 10-12 minuten.
Kokos wielen kunnen ook verder gedecoreerd worden. Na het afkoelen kun je de wielen gewoon inpakken met suiker. Maar ongewikkelde kunnen half doorweekt worden in chocolade. Altijd blind twee wielen met jam, of bijvoorbeeld met hazelnoot of karamel spreads.