Wil je peperkoek? Dooier, rumeieren en volle melk, peperkoek moet op het juiste moment worden vernietigd
Geurige en magisch versierde peperkoek altijd versiert elke kersttafel. Wil je ook peperkoek? Wij hebben trucs voor u om te helpen om deze snoep bijzonder mooi en heerlijk dit jaar.
Kerstmis honing peperkoek
Zonder peperkoek kunnen weinigen zich kerstvakanties voorstellen. Dit traditionele snoep is een van de meest populaire stukken. Decoreer de tafel en de kerstboom. Ze zijn niet alleen decoratief maar ook heerlijk. Sommige peperkoeken moeten voldoende van tevoren worden gebakken ongeveer een maand, anderen zijn onmiddellijk zacht. We hebben deze voor u aan het einde van het artikel.
Wat te doen om peperkoek glanzend te maken
Gemberkoeken kunnen verschillende vormen aannemen, op verschillende manieren versierd worden, creatief, vooral wanneer ze kinderen helpen. De mooiste peperkoekjes schijnen meestal. Als je niet weet hoe dat moet, hebben we verschillende opties voor je.
- De meest voorkomende manier is het verpletteren van hete peperkoek met een dooier gemengd met een beetje water of melk. Als ze bedekt zijn met glazuur, laten we ze niet zweten.
- Een minder traditionele manier is om peperkoek te verpletteren met een geklopt ei met rum. Ze zullen mooi geparfumeerd zijn. Een soortgelijke variant is het uitsmeren van een gebroken ei met een beetje citroensap.
- Als we eieren willen bewaren of ze niet hebben, wrijven we peperkoek na het maken van volle melk.
Veeg ze nooit af voor het bakken (ze zouden tegen elkaar botsen en niet gelijk zijn geweest), maar altijd direct na het uit de oven halen.
Als honingbrood
Voor één dosis peperkoek die zacht is in twee dagen, bereid: 500 g zacht meel, 100 g opgeloste honing, 250 g meelsuiker, 60 g boter, 4 eigeel, 2 eetlepels peperkoek specerijen, 2 eetlepels eetbare soda, 4 eetlepels melk en een beetje cacao. Voor het spuiten: 1 ei. Bovenop de glazuur: 200 g meelsuiker, 1 wit en 1/2 citroensap.
Hoe? Meng de grondstoffen in deeg en verwerk ze in een vochtig deeg dat je 's nachts in de koelkast laat liggen. Verwarm de oven de volgende dag voor op ongeveer 160-200 °C en rol het deeg uit met een dikte van ongeveer 0,4-0,5 cm. Snijd de vormen met de vormen en veeg ze af met koud water voor het bakken.
Bak in een verwarmde oven voor ongeveer 5-10 minuten. Na het maken van de hete peperkoek, veeg met een geslagen ei.
Decoreer de peperkoek tot de volgende dag na het bakken, de glazuur zal beter houden. Meng wit, minstens 2 keer verzadigde suiker en citroensap voor ijsvorming. Je wrijft alles tot het dikker wordt. Vul de glazuur met een tas of massief plastic met een gesneden rozet en u kunt de peperkoek versieren.