Zeven beste soorten retro snoep: In het verleden stonden Sandokans ogen, zelfgemaakte chocolade of ongekookte knikkers in de cursus
De populariteit van sommige soorten snoep is duurde eeuwen, anderen zijn een beetje in de vergetelheid in de loop der jaren, en ze zijn vervangen door andere en meer moderne snoepjes in snoepkommen. Wat voor snoep was populair een paar decennia geleden? Laten we ze onthouden en misschien weer oude recepten afstoffen.
Snoep uit het verleden
Natuurlijk volgen we bij het maken van snoep vooral onze smaak of familietradities, maar kunnen we ook onderhevig zijn aan modetrends. En dus in elk seizoen, sommige snoep is populairder dan elke andere soort, of er zijn nieuwe die iedereen maakt. Weet je nog wat voor snoep was voor 17 november 1989?
Sandokans ogen
Toen er in de jaren '80 een show op televisie was over een charismatische piraat en Warrior Sandokan, ketende hij veel theaters aan tv-schermen. Toen droomden ze zoveel van een man met een stoere blik dat ze zelfs snoep naar hem noemden. Het was een simpele ongekookte snoep, die werd bereid voor cupcakes en in het midden van het was geen ontbrekende linzen, rozijnen of snoep vruchten, die opgeroepen overeenkomsten met de ogen.
U heeft 125 g opgelost vet nodig, 5 eetlepels kokosnoot, 4 eetlepels gedroogde melk (of koffiecrème), 4 eetlepels poedersuiker. Voor 2e massa: 100 g gemalen noten, 50 g suiker, 50 g zachte boter, een beetje rum. Voor 3e massa: 125 g opgelost vet, 50 g cacao, 5 eetlepels meelsuiker, 4 eetlepels chocoladepudding en MM.
Procedure: Meng eerst de ingrediënten tot de tweede massa en laat de koelkast even liggen. Bereid dan de eerste massa, meng het met een lepel en giet het in kopjes (voor een klein kopje van ongeveer 1,5 theelepels). Vorm kleine ballen uit de tweede massa, sla ze in en plaats ze in de mand op de eerste massa. Ten slotte, bereid de derde massa en vul met een lepel in kopjes (weer ongeveer 1,5 theelepels), altijd versieren van de top met een linzen.
Chocolade
Een andere hit was ook ongekookt snoep, namelijk zelfgemaakte chocolade. De voorbereiding was zeer vergelijkbaar, en hoewel echte chocolade weinig te maken had met snoep, vooral kinderen hield het. Ze werkt zich door de mallen heen en werkt in donkere en heldere versies. Het licht was bijzonder aantrekkelijk, dus waarom proberen we het niet nog eens?
U heeft nodig: 250 g 100% vet, 150 g meelsuiker, 100 g roompoeder, 60 g geraspte kokosnoot, 1 pakje suiker met rumsmaak en 1⁄2 pakje vanillesuiker.
Procedure: Smelt vet in een waterbad, voeg meelsuiker toe, bestrooi gedroogde room, geraspte kokosnoot en beide soorten suiker. Roer en giet onmiddellijk in de kant-en-klare platen. Zet de mallen in de vriezer voor een paar minuten en spuug dan uit.
Mini tortelduifjes
De snoepjes waren een populair toetje in de snoepwinkels, en thuis bereidden ze zich in een miniversie zoals kerstsnoep. Mini-liefde bedrijven zijn nu te vinden in veel winkels (bijvoorbeeld Alberto), dus maak er gewoon room in. U kunt het gemakkelijk bereiden volgens ons recept zoals het vroeger was.
IJsbergen
Dit snoepje leek veel op een lijntje, het was niet alleen jam, het was pudding room, en het werd uiteindelijk gemorst met suikerijs dat ijsbergen een naam gaf. Bereide snoep werd versierd met amandel of walnoot of gekleurde snoep decoraties. Hoe zit het met hen?
U heeft 210 g positionele meel, 140 g plantaardig vet, 70 g suiker en 2 eigeel nodig. Voor het vullen: 250 ml melk, 2 eigeel, 2 eetlepels meel of puddingpoeder, 3 eetlepels suiker, 60 g boter. Voor glazuur: 150 g poedersuiker en half citroensap.
Procedure: Maak deeg van bloem, zacht vet, suiker en dooier. Laat het een uur in de kou rusten. Rol het dan op de plaat en snijd de wielen er met een gereedschap uit. Breng ze over naar een plaat bekleed met bakpapier en bak roze. Voor room, lasmelk, eigeel, suiker en puddingpoeder in het waterbad en roeren tot verdikking. Laat de crème afkoelen om af en toe te mengen. Roer de boter geleidelijk in de koude crème en meng tot er gladde crème wordt geproduceerd. Sluit de wielen aan op het einde van de dag, giet ze over de glazuur van poedersuiker met citroensap.
Praagse ballen
Een ander favoriet dessert van de vroegere snoepwinkels, namelijk Praag ballen, werd gemaakt als snoep. Hun bereiding is een beetje een puist, maar in een kleine versie ziet dit snoepje uit twee bufflers verbonden met room en gemorste chocolade en gestrooid met gehakte pinda's er erg spectaculair uit.
Als u geneigd bent om Praags ballen uit te proberen, kijk dan eens naar het recept in ons oudere artikel. U kunt een eenvoudigere versie van gewone baby tidbits, die zijn gelijmd met room, geweekt in chocolade glazuur en vervolgens verpakt in gehakte pinda's.
Rums
Herinner je je de peperkoek in de vorm van kaart symbolen gemorst met suiker rum glazuur? Ze verkochten het hele jaar door in winkels, maar ze konden ook gebruikt worden voor kommen met kerstkoekjes. Je kunt ze niet meer vinden, maar je kunt ze wel volgens ons recept bereiden. Hoe?
U heeft nodig: 250 g gladde bloem, 60 g boter, 1 ei, 90 g suikermeel, 1 eetlepel honing, 40 g gemalen amandelen, 1⁄2 theelepel eetbare soda, 1⁄2 theelepel kaneel, 1-2 theelepel peperkoek specerijen, 1 eetlepel rum. Op glazuur: 200 g meelsuiker, 2 eetlepels rum, 3-4 eetlepels warm water.
Procedure: Meng alle bulk grondstoffen op een rol. Voeg eieren, zachte boter en rum toe en maak deeg. Wikkel ze in de folie en laat ze ongeveer een uur liggen. Verdeel dan het deeg in twee stukken en vorm van elk een slang. Snijd het in ongeveer 2 cm lange stukken. Rol de bal van elk van hen en zet ze op een plaat bekleed met bakpapier. Plaats het peperkoekenblad in de verwarmde oven en bak ongeveer 8-10 minuten bij 170 °C. Meng dunner glazuur van suiker, water en rum. Dompel de koude peperkoek in de glazuur en laat het drogen.
Snoepgoed voor machines
Een relatief populaire soort snoep, die velen, echter, zijn nog bezig met de voorbereiding van vandaag, werd machine cookies genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit snoepje gevormd met behulp van een speciale metalen snoepmachine. Deze bereiding is vrij eenvoudig, en er zijn verschillende vormen mee, en verschillende soorten deeg, zoals kokosnoot of amandel, kunnen erin worden gedaan. Een simpele kokosnoot half dronken chocolade is een recept.