Gemberthee helpt tegen de kou De juiste tijd om vloeibaar te maken is belangrijk, met honing en citroen warmt prachtig en heerlijk.
Najaarskou is een veel voorkomende oorzaak van ademhalingsziekten. Jaren van bewezen en effectieve hulp bij het bestrijden van virussen en verkoudheid is gemberthee. Inspireer jezelf om het zo te smaken dat je niet alleen warm, maar ook genieten.
Gemberthee
Herfstweer is de oorzaak van ademhalingsziekten. Om hun vooruitgang te beperken, keren we steeds meer terug naar alternatieve bronnen, en ginger is er een van. Ze dienen niet alleen als specerijen in veel voedsel, maar ook als ondersteuning voor het verzwakken van het organisme. Het is typisch voor zijn kenmerkende smaak, die misschien niet aangenaam voor iedereen, maar we kunnen het aanpassen aan verschillende smaken.
De gember wordt gebruikt om daad, die bekend staat om zijn anti-inflammatoire activiteit, helpt bij maagziekte, en de antioxidant eigenschappen zijn belangrijk, die bijdragen aan de preventie van vele ziekten. Al deze functies bevatten een samenvatting van studies in het boek 2011.
Voorzichtigheid is geboden bij de dosering, gember kan 250 mg tot 1 g per dag toegediend worden in 1-4 doses. Gezien zijn kenmerkende smaak, konden we waarschijnlijk niet meer doen. We kunnen gember schillen, een stuk afsnijden en het een tijdje rondrollen als een snoepje en dan weggooien. Maar we kunnen ook heerlijke gemberthee maken.
Hoe maak je Ginger Thee rechts
Voor gemberthee heb je 1 cm gepelde verse gember en 0,5 l water nodig.
Hoe? Snijd de gember in dunne plakjes, leg hem op de bodem van de pot en giet warm water. Laten we liegen voor ongeveer 7-10 minuten. Haal dan de gember eruit. Wie het niet erg vindt de meer uitgesproken aroma van gember, kan het laten in de theepot.
Hoe te smaak Gemberthee
Gemberthee alleen al smaakt misschien niet erg goed, zodat we het aangenaam kunnen verbeteren. Een geschikt ingrediënt is honing, die we toevoegen als de thee een beetje afkoelt. Gemberthee wordt ook heerlijk op smaak gebracht door plakjes citroen of limoen.
Tijdens de pre-kerstperiode kunnen we een stukje kaneel en 2-3 nagels toevoegen die gemberthee goed laten ruiken.