De beste Knoflooksoep kan goedkoop worden gekookt, maar kan heerlijk smaken. Knoflook moet op het juiste moment worden toegevoegd
Knoflooksoep behoort tot de gemakkelijkste en goedkoopste in de basisversie. Wat dacht je van de beste knoflook? Ontdek wat toe te voegen om het een luxe soep die goed warm en smaakt geweldig te maken.
Eerlijke Knoflook
Knoflook behoort al lang tot de tijd-geteste soep. We gebruiken het om onszelf te versterken als de herfst sneakers beginnen te woekeren buiten, maar ook als we een veeleisender partij hebben en we een zogenaamde redder nodig hebben. Ongeacht de reden voor haar voorbereiding, we kunnen er echt van genieten.
Wat zit er in de knoflook?
De basis van de eenvoudige knoflook is water, zout, komijn en geperste knoflook. Maar we voegen vaak een gesneden aardappel toe aan de vierkantjes, die we lichtjes koken. We kunnen er zelfs een gebroken ei in roeren. Bovendien kruiden zoals peterselie, bieslook, maar misschien marjolein. Soep is geschikt voor croutons of brood. Aan het eind kunnen we geraspte harde kaas toevoegen.
Wanneer knoflook toevoegen aan knoflook
Er zijn verschillende opties voor hoe en wanneer knoflook aan deze soep toe te voegen. In de eenvoudigste variant koken we water in de pot en gieten we de geperste knoflook met zout en gemalen komijn op de plaat. Iemand voegt wat knoflook toe aan de soep tijdens het koken van aardappelen en zet de rest op het bord. We kunnen ook geperste knoflook toevoegen aan de soep na het koken.
Knoflook kan met een knoflookpers worden geperst, maar ook met een mes zelf of met zout worden afgeveegd.
De beste Knoflook
Voor vier kostuums heb je 6 knoflookteentjes, 1/2 l water, 1 ui, 4 middelgrote aardappelen, 1 ei, boeket, zout, gemalen peper, marjolein, reuzel en komijn nodig.
Hoe? Schil de ui en snijd hem in stukken. Bak de ui roze in de vetpot en giet de bouillon (bujone) om te koken en de vlam te verzwakken. Schraap ondertussen de aardappelen en snij ze in kleinere stukjes en kook ze apart in een pot gezouten en omgeven water. Als aardappelen halfzacht zijn, doe ze dan in soep (aardappelen laten zetmeel en smaak zou niet zo goed zijn als je ze samen met bouillon kookt). Meng, voeg een halve lepel reuzel toe, en giet het gebroken ei in de kokende soep (en twee volgens de hoeveelheid bouillon) en meng om het ei lekker te verspreiden (maakt het ei in de soep).
Proef de soep met peper, een snufje komijn en zout. Kook ongeveer 2 minuten en zet het fornuis uit. Voeg vervolgens de geperste knoflook (ongeveer 1/2 liter soep kan komen 6 teentjes, afhankelijk van de sterkte van knoflook) en in de palmen van de gemalen marjolein.
Als u besluit om geraspte kaas toe te voegen, zet het op de plaat, giet dan de soep. U kunt ook een snufje groene gesneden uien toevoegen.