Een eenvoudige pruimentaart met een dun deeg en een sappig fruit bestrooid met geurige kruimel

Een eenvoudige pruimentaart is heerlijk geschikt voor namiddag snacks of als een zoete stip na de lunch. Uitstekende herfstcake smaakt heerlijk en ruikt goed.

Eenvoudige pruimenkoek

Plum taart is een van de klassiekers waar we vooral in de herfst van genieten. Hun heerlijke smaak is prachtig geschikt voor kaneel, die deze vrucht uitstekend aanvult.

We hebben voor u een recept voor een krullende taart die ideaal is voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige procedure en een geweldig resultaat. Sappige pruimen en heerlijk deeg zijn een prachtige combinatie voor aangename koffie- of theemomenten. Deze taart met fijn lager deeg zal door de hele familie geliefd zijn.

Uitstekende kruimel

Onze oma's noemden haar een slinger, we noemen het liever een slinger. Taarten zijn heerlijk gekruid, vooral als we zuur fruit hebben. Naast de geur, het voegt ook knapperig. In principe wordt de kruimel gebruikt voor de plaatsing of grove bloem, boter en suiker. We ruiken de kruimel met kaneel en vanille. We kunnen ook gemalen noten of amandelen toevoegen die bijzonder goed zijn voor pruimen. Als we meer knapperige kruimel willen, vervangen we wat bloem door fijne havermout.

Herfst na stoom zomer brengt de eerste koude dagen en regenachtige weer, wat zeker niet slecht is. Het is vanwege het vocht in het bos dat de paddenstoelen uitspruiten. En de Tsjechen houden van champignons! Bedden, paddestoelen, dollars...

Een heerlijke pruimentaart gemaakt van krullend deeg

Voor een plaat van 35 x 35 cm heb je nodig: Pasta: 300 g glad meel, 300 ml 12% zoete room, 2-3 eetlepels suiker, minder dan 0,5 blokken gist (20 g), 1 ei en 1 snuifzout. Op een kruimel: 50 g boter, 80 g zachte bloem en 60 g suiker. Ook: 1 vanillesuiker en 500-600 g pruimen.

Hoe? U kunt het deeg handmatig bereiden met de thuisbakkerij. Doe room, eieren, bloem, suiker, verbrokkelde gist en een snufje zout in de pot. Bij de thuisbakkerij, zet het Pastry programma aan.

Als u een deeg klaarmaakt zonder zelfgemaakte bakkerij, meng dan eerst de gist, room en suiker en laat een stuk ontstaan. Verwerk het vervolgens in dunner deeg met andere ingrediënten.

Haal ondertussen de pruimen eruit en snijd ze voor donderdag. Bereid in een andere kom door boter, bloem en suiker te mengen een kruimel. Veeg de grondstoffen tussen je vingers en leg de kruimel in de koelkast.

Verwarm de trompet voor op 180 °C voor klassieke boven- en onderverwarming. Giet het deeg op de plaat gevoerd met bakpapier, zet het in een platte, spreid de pruimen en bestrooi het met een kruimel. Zet het klaarblad in de oven en bak 30 minuten.

Onze tip: U kunt ook proberen de volgende uitstekende pruimentaart volgens dit videorecept:

Vorige publicatie: Wat dacht je van de beste toast? De basis is hard brood en goed vet. We weten een truc hoe je brood goed snijdt en smaakt.

Volgende publicatie: De eierpunch hoort bij Kerstmis: Het is het beste gemaakt van kwaliteit rum en room. Echte vanille maakt hem heerlijk