Wat dacht je van de beste toast? De basis is hard brood en goed vet. We weten een truc hoe je brood goed snijdt en smaakt.

Een lekker geroosterde krokant toast smaakt alleen gezouten en gekneusd met knoflookteentjes, maar ook met diverse smeersels. En met een goed voorbereide beef tartare wordt het een luxe diner.

Toasten waren bekend in de oudheid

Toasts worden meestal geassocieerd met vakantie en fastfood in het huisje of huisje. Is het ooit bij je opgekomen dat mensen in de oudheid genoten van geroosterd brood? Brood geroosterd over een open vuur of langzaam gebakken op stenen rond de open haard ging niet wild en kon een lange tijd opslaan.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt dat de bereiding van toasten is absoluut eenvoudig en dat het gemakkelijk wordt beheerst door een kookkunst, voor perfecte toast is het noodzakelijk om het juiste brood te kiezen en om een paar trucjes te kennen.

Welk brood om te kiezen voor toast?

Wat het type brood betreft, is toast het meest geschikte klassieke tarwe-cider Tsjechisch brood, dat een sterkere smaak heeft dan toastbrood. Zoals we allemaal weten, werden toasten altijd bereid van ouder brood, dat al harder was en niet geschikt was voor regelmatige consumptie, maar zo kon het toch gebruikt worden.

Als je een smaak voor toast krijgt en je hebt thuis alleen vers brood, dan bak je ook toast, maar zacht brood zuigt te veel vet. Daarom wordt dit niet aanbevolen.

Welke plakjes brood?

Het is het beste om 1 tot maximaal 1,5 cm op de snijmachine te zetten, en als je met een traditioneel mes brood snijdt, probeer dan ongeveer zulke sterke plakjes te maken. De sterkere koken niet zoveel en de zwakkere drogen.

Het belangrijkste is dat de plakjes zo recht mogelijk zijn. Die bultruggen of anderszins misvormd zijn slecht geroosterd en kunnen op hogere oneffen plekken branden. Het is beter om elke schijf in tweeën te snijden zodat de plakjes brood meer gevuld zijn.

Hoe maak je toasten klaar?

Onze grootmoeders zijn hels in de stoofschotel op hete reuzel of gebakken droog op kachels en dan royaal gezalfd met opgeloste reuzel. Lard (en eigenlijk andere vet) om vele redenen is niet voor iedereen. Sommige voorkomen vet vanwege gewichtsverlies, anderen vanwege gezondheidsproblemen.

U kunt ook toasten bakken in een oven die warm is bij 250 °C plaatmetaal, dat slechts een beetje vetvrij is (olie of vet). Alles wat ze nodig hebben is vijf tot tien minuten, vijf te gaan. Ze kunnen ook geroosterd worden op een grill of in een broodrooster. Tenslotte is het raadzaam om ze te wrijven met vet volgens hun eigen voorkeuren of om ze te smeren met een dikkere spread.

Natuurlijk kan toast gemaakt worden zonder vet.

Het is vermeldenswaard dat de sneetjes brood eerder ook na de toast snel in kokend water zijn gedoopt en vervolgens gezalfd opgelost reuzel geserveerd en gekruid met knoflook afgeveegd met zout.

Wat is het beste vet voor toast?

Zeker reuzel, voor degenen die het zonder problemen kunnen verdragen. Het alternatief is olie, ideaal gebakken omdat het is ontworpen voor hoge temperaturen. Boter geeft toast een totaal andere smaak. Om te bakken, het is geschikt voor ghi, als je gewoon wilt wrijven die droge geroosterde vet, gesmolten boter is ook een variant. In dat geval mogen zout en geroosterde knoflook aan vet of boter worden toegevoegd.

Wat dacht je van een toast?

De klassiekers, natuurlijk, zout en knoflook. Het beste is om geroosterd brood te poetsen met kruidnagels en daarna zout. Het is ook populair om knoflook te vegen met zout en toast.

Zoals we al zeiden, toasten zijn geschikt voor tartare, maar ook veel spreads of ei-ogen. Als u geïnteresseerd bent in de openingsfoto van het artikel, kunt u paddo toast volgens ons bewezen recept bereiden.

Vorige publicatie: Dronken Izider dient ook als een geweldig kerstkoekje: Train sneeën vol chocolade en rum zien er heerlijk uit en smaakt heerlijk

Volgende publicatie: Een eenvoudige pruimentaart met een dun deeg en een sappig fruit bestrooid met geurige kruimel