Dronken Izider dient ook als een geweldig kerstkoekje: Train sneeën vol chocolade en rum zien er heerlijk uit en smaakt heerlijk

Je kent Dronken Izido misschien als een cupcake, maar hij zal ook dienen als een geweldige kerst snoep. Het perfecte heerlijke dessert is niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt. .

Dronken Izider

Dronken Izider zijn luxe sneden met verschillende lagen met noten, rum en cacao. Hun spectaculaire verschijning zal ook dienen als kerstkoekjes. We kunnen het bereiden in de vorm van snijwonden, maar het ziet er prachtig uit in de vorm van cupcakes. Het heet ook dronken Francis, mogelijk dronken Franciscaan of kapucijner. Rum spaart het niet.

Dessert is op het eerste gezicht moeilijker, maar duurt slechts een paar minuten voor drie lagen. Maar het is beter om te wachten tot de tweede dag om te genieten van dit snoep. De beste smaak is goed gekoeld. En vergeet niet, er zit alcohol in.

Zoals chocolade glazuur

Als we het afgewerkte chocolade glazuur niet gebruiken, hebben we kwaliteitschocolade nodig voor het koken, meer geschikt zijn zogenaamde chocoladestenen, die te vinden zijn op banketbakkers.

Wat dacht je van een horloge? Het cacaogehalte moet ten minste 50%, maar veeleer meer bedragen. Als we cacaopoeder toevoegen aan de glazuur, is het het beste Nederlandse type. Ideaal vet voor glazuur is goede klassieke boter, snoepmakers gebruiken cacaoboter (verkrijgbaar op gebakjes e-shops), soms zelfs 100% stevig.

De temperatuur is erg belangrijk. De chocolade mag niet tot meer dan 50 °C worden verhit. Daarom warmen we haar op. Wanneer er per ongeluk water in komt, wordt een witte coating geproduceerd door ongelijke koeling. De temperatuur van het glazuur is belangrijk. Om het glanzend glanzend te maken, heeft donkere chocolade 27 °C nodig, de melkachtige en witte heeft een graad minder nodig.

Advent tijd is niet alleen een gekke gave jacht. Vier weken voor Kerstmis bakten huisvrouwen altijd snoep. Dit hoort bij de kerstvakantie. Er is een overvloed...

Hoe maak je Candy Dronken Izider klaar

Voor één bord heb je nodig: 4 eieren, 150 g meelsuiker, 150 g boter, 70 g grof meel, 1 lepel cacao, 120 g gemalen noten en 1 bakpoeder. Op de notenvulling: 200 g gemalen noten, 4 eetlepels meelsuiker, 1 vanillesuiker en 150 ml rum. Voor chocoladevulling: 200 g kristalsuiker, 250 g boter, 4 eieren en 3 eetlepels cacao. Frost: 100 g chocola en 100 g gestold 100% vet (bv. Omega of Iva). Volgende: bessenjam, vet om plaatmetaal en bloem te verwijderen om plaatmetaal uit te gieten.

Hoe? Verdeel eieren in eidooiers en eiwit. Bleek de harde sneeuw uit de blanken. Splash boter, suiker, eigeel op het deeg en voeg alle andere ingrediënten geleidelijk. Eindelijk vaste sneeuw uit wit mengen. Wis het blad met vet en leeg met grof meel.

Verwarm de trompet voor op 180 graden. Lepel het deeg op de plaat en spreid het voorzichtig over het hele gebied met het mes. Bak in een verwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Na het afkoelen, wrijf het gebied met bessen of andere kruidige jam.

Bereid de notenvulling door alle ingrediënten te mengen. Lepel het met een beetje jam en wrijf het weer over het hele gebied. Voor het vullen van chocolade boven de stoom tot verdikking, droog hele eieren, suiker en cacao, en laat dan het mengsel afkoelen. Voeg vervolgens de zachte boter geleidelijk aan de eiermix toe en maak er een gladde crème van.

Gebruik de room om de walnootlaag te wrijven en laat de koelkast een tijdje stijf worden. Bereid de chocoladeglazuur door het vet te verwarmen, voeg er chocolade aan toe en los het op over de stoom.

Degenen die niet erg bekwaam zijn kan worden versierd met glazuur alleen met delen van chique-cake en die niet durven te glazuur kan alleen slijpen chocolade. Snijd Izider met een mes voor kleinere blokjes ongeveer 2 x 2 cm. Dompel het mes in kokend water voor elke snee, anders zou de chocolade barsten. Laat de tweede dag rusten.

Vorige publicatie: Snelle vanillebroodjes: Het deeg is klaar in een moment, een half uur om te gaan liggen en de schimmel zal de rollen versnellen

Volgende publicatie: Wat dacht je van de beste toast? De basis is hard brood en goed vet. We weten een truc hoe je brood goed snijdt en smaakt.