Retro venster: Universele saus UHO was vroeger een klassiek schoolcafetaria. Makkelijke trucs zullen het goddelijk laten proeven

Universeel bruine saus is een van de memorabele herinneringen aan de school of race eetkamer van vroeger. Op dat moment was het gewend aan bijna alles, meestal om vlees, rijst, aardappelen en knoedels te snijden. Op dat moment waren de kinderen niet erg enthousiast over haar, dus waarom neem je haar niet een beetje beter en beter uit haar?

UHO was goed voor alles.

Het heette UHO, een universele bruine saus, en het was universeel, omdat het vele soorten voedsel serveerde. UHI was eigenlijk een eenvoudige uiensaus geconcentreerd in het voedsel.

De saus werd verdund met bouillon uit botten of zelfs alleen uit dobbelstenen, of bereid uit vleessap na het roosteren van steaks. De ingrediënten werden soms bewaard, wat de smaak en consistentie van de saus weerspiegelt. Het was soms donkerder, soms lichter, soms dichter, of zeer dun.

Britse parallel

Hoewel we UHO beschouwen als een typische saus van Tsjechische eetzalen uit het verleden, heeft het zijn parallellen in verschillende delen van de wereld. In Duitsland is het net als Braten Sauce (gebakken saus) of Sauce au jus de viande.

De bekendste is Britse jus. Het wordt bereid uit het sap van vlees of groenten geproduceerd tijdens het bakken of koken. Het verdikt dan met voedsel of zetmeel om het een saus en niet alleen een gebakken sap te maken. Bovendien is deze saus gekleurd met een kleur met karamel, melasse en kruiden, soms wordt rode wijn toegevoegd. De saus wordt geserveerd voor typische Britse specialiteiten zoals Yorkshire pudding, zondag gebraden of zondag gebraden en Thanksgiving kalkoen.

UHO is er nog.

Bruine saus heeft zo'n nobele oorsprong dan het lijkt, dus het zou jammer zijn als het in de vergetelheid zou vallen. Inderdaad, het verdween niet met de ondergang van socialistische eetzalen. UHO maakt deel uit van een Znojmo gebraad, bijvoorbeeld geserveerd met een Spaanse vogel of rundvlees op paddestoelen.

Deze saus met vaak slechte reputatie uit het verleden kan gemakkelijk een beetje beter maken. Een paar dingen om naar te kijken in de Britse keuken.

Een veel meer uitgesproken smaak zal de saus hebben wanneer je een echt sterke vlees bouillon in het, die dan combineert met de pap. Maak een maaltijd met boter of reuzel. De bruine saus kan natuurlijk worden gespecialiseerd door kruiden of komijn toe te voegen, de smaak zal een paar druppels citroen markeren, crème zal bijdragen aan het verzachten van de saus.

Hoe is de perfecte UHO van de tee?

De allerbeste bruine jus die je kunt bereiden vanaf het varkensvlees. Alles wat je moet doen is schoon vet van hem scheiden. Giet dan 2 eetlepels bloem direct in de bakkerij en loop door de garderobe. Giet dan ongeveer 600 ml sterke bouillon en ongeveer 150 ml witte of rode wijn in en kook tot het verdikkingsproces tijdens het roeren. Eindelijk zout en peper.

Zelfs zonder het plukken, echter, kunt u een uitstekende UHO op de uienbasis. Hoe?

Recept voor Universeel UHO Saus

U heeft nodig: 25 g boter, 1 eetlepel olie, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 4 ui gesneden, 1 theelepel suiker, 1 lepel bloem, 200 ml rode wijn, 2 theelepels rode azijn, 500 ml dikke rundvlees bouillon.

  1. In de grote pan op de middelste vlam, los de boter op met olie, voeg het laurierblad en tijm toe, en roer even om de kruiden te laten ruiken. Voeg een ui toe en wrap het goed in boter en olie, bestrooi met suiker en een groot snuifje zout, en verstik het langzaam met af en toe 45-50 minuten mengen tot het plakkerig en karamelachtig is.
  2. Voeg bloem toe en meng goed. Herstellen voor een tijdje, voeg dan wijn en azijn toe, verhoog de temperatuur en kook de hoeveelheid saus in de helft. Het duurt ongeveer 2 minuten om te roeren tijdens het koken. Giet de bouillon, kook het en kook het 6-8 minuten tot de saus dik genoeg is.

Vorige publicatie: Het eenvoudigste brood verspreidt zich: De grondstoffen die iedereen thuis heeft en ze zijn zo klaar

Volgende publicatie: Kokosky stap voor stap: Voor zacht en sappig snoepje heb je maar een paar ingrediënten nodig, het belangrijkste is om de sneeuw goed uit het wit te halen