Hoe eieren zacht te koken: het geheim van koken, dat weinig mensen kennen
Het koken van eieren is eenvoudig, maar vereist enige kennis.
U zult weten:
- Hoe te weten of een ei zacht wordt gekookt
- Hoe lang duurt het om eieren te koken?
Er zitten eieren in elke koelkast. Veel mensen willen ze graag koken voor het ontbijt, voeg ze toe aan salades of geurige bouillon. Echter, om ze goed te koken, moet u weten over bepaalde nuances.
Hoe lang heb je nodig om eieren zacht te koken?
Oekraïense chef-kok Evgeny Klopotenko deelde zijn eigen manier van het koken van eieren.
Hier is wat u moet doen: doe het benodigde aantal eieren in een pan en giet koud water zodat het niveau is hoger met ongeveer 3 cm. Gebruik koud water, want als je heet giet, kunnen eieren barsten door een snelle temperatuurdaling.
Zet het fornuis aan en breng aan de kook op de grootste hitte. Zodra het water kookt, zet het fornuis uit en bedek de pan met een deksel, de eieren zullen worden gekookt dankzij kokend water.
Afhankelijk van hoeveel eieren er in het water zitten, krijg je een of andere graad:
- Als je vloeibare eieren wilt krijgen, of zacht gekookt, bewaar ze dan 4 minuten in water.
- Voor delicate dooiers met fluweelachtige textuur, houd de eieren 6 minuten in water.
- Als je een dikkere maar fluweelachtige dooier wilt, nat en lichter van kleur, bewaar de eieren dan 8 minuten in water.
- Als je hardgekookte eieren wilt koken, bewaar ze dan 11-12 minuten in water.
Heb je zout water nodig bij het koken van eieren?
Zout water tijdens het koken eieren is nodig. Dankzij zout blijven ze intact en worden ze goed schoongemaakt.
Hoe eieren te koken - video: