Aardappelen 2 keer sneller gekookt: wat toe te voegen aan de pan
Slechts één ingrediënt zal het proces van het koken van niet alleen aardappelen, maar ook andere groenten aanzienlijk versnellen.
U zult weten:
- Wat toe te voegen aan de pan bij het koken van aardappelen
- Hoe koken van aardappelen te vermijden bij het koken
Aardappelen zijn een universele bijgerecht, die wordt bereid zowel voor het dagelijkse diner als voor de feestelijke tafel. Als de tijd echter beperkt is, rijst de vraag: hoe kook je aardappelen snel zonder hun smaak te verliezen?
Waarom moeten aardappelen in kokend water worden gedaan?
Ervaren koks raden aan aardappelen te beginnen met kokend water. Het helpt:
- Bewaar de structuur van de knollen zodat de aardappelen niet koken.
- Versnel het proces van warmtebehandeling, aangezien water onmiddellijk de aardappelen verwarmt.
Maar als je twee keer zo snel aardappelen wilt koken, is warm water alleen niet genoeg.
Het geheim van snelle aardappels koken
Om de aardappelen sneller te koken, voeg wat olie toe aan het water. Geschikt zowel zonnebloem als boter, schrijft de portal In pensionering. Voor 1 kg aardappelen is slechts 1,5-2 eetlepels olie nodig. Het moet onmiddellijk na kokend water worden toegevoegd.
De olie vormt een film op het oppervlak van het water dat warmte behoudt, waardoor een hitteval ontstaat. Hierdoor worden aardappelen sneller gekookt en wordt de smaak rijker.
Hoe te voorkomen dat het koken van aardappelen tijdens het koken?
Om de aardappelen in hun vorm te houden:
- Gebruik rassen met een laag zetmeelgehalte.
- Verteren knollen niet: controleer de voorbereiding met een vork 15-20 minuten na het koken.
- Een universele truc voor andere gerechten
De toevoeging van olie is niet alleen geschikt voor aardappelen. Deze methode kan worden gebruikt voor het koken van erwten, gerst en andere granen die een lange kooktijd vereisen.