De vakantie wordt geruïneerd: waarom kunt u geen champagne in de koelkast bewaren
Voor de feestdagen is het belangrijk om champagne te kunnen bewaren.
U zult weten:
- Waarom een fles sjamaans in de vriezer stoppen is geen goed idee
- Hoe goed te koelen champagne
In tegenstelling tot wat men denkt, wordt langdurige opslag van champagne in de koelkast niet aanbevolen, omdat lage temperaturen en frequente opening van de deur de structuur van de drank en het aroma kunnen beschadigen.
Wat gebeurt er als je champagne in de vriezer doet?
De vriezer is geen goede plek voor champagne. Aangezien de vloeistof uitdijt wanneer het bevriest, is er een risico dat de fles gewoon barst, en de drank zelf zal zijn verfijning verliezen.
De vriezer maakt het niet mogelijk de temperatuur gelijkmatig te regelen, en een scherpe koeling kan de chemische samenstelling van champagne veranderen en tot afbraak leiden.
Hoe om Champagne te koelen?
De ideale manier om champagne te koelen is om het 30 minuten in een ijsemmer te laten voordat het op tafel wordt geserveerd. Deze aanpak zal helpen de smaak en textuur van de drank op de beste manier te behouden, en u kunt genieten van de frisheid en sprankelendheid van de champagne.
Hoe bewaar je champagne?
Champagne moet worden bewaard in een koele, beschermd tegen licht bij een temperatuur van ongeveer 10 ° C. Als u van plan bent om de fles op dezelfde dag te openen, kunt u hem twee tot drie uur in de koelkast laten voordat u serveert.
Champagne koud houden is geen goed idee. Opslag in de koelkast kan leiden tot verlies van smaak en schending van de structuur van bubbels.