Het zal vers zijn voor maanden: de kok riep de beste manier om bieten op te slaan

Bieten zijn een universeel product voor de bereiding van diverse gerechten.

Kort samengevat:

  • Bieten kunnen zonder koelkast worden bewaard.
  • De groente zal het hele jaar vers zijn.

U kunt ook geïnteresseerd zijn in de bewaarplaats van boter.

In de koelkast.

Zoals de meeste groenten, zijn de bieten goed opgeslagen in de koelkast, maar er zijn andere opties.

Volgens Brian Quoc Le, Ph.D., een voedselwetenschapper, voedingsadviseur en auteur van 150 Antwoorden op Voedingsvragen, worden de bieten ongeveer een tot twee maanden in de koelkast bewaard.

In een donkere en koele kamer

De ideale plek is een kelder voor groenten, maar elke koele, donkere plek is ook geschikt. Zorg ervoor dat de bieten geen andere items of groenten raken tijdens de opslag.

Volgens experts aan de Ohio State University, als je bieten op een koele donkere plek achterlaat, duurt het twee tot vier maanden.

In de vriezer.

Om de houdbaarheid van bieten verder te verlengen, kan het worden bevroren.

Hier is hoe het te doen:

  • Snij de bietentop door.
  • Breng de pot water aan de kook en gooi dan de bieten.
  • Kook de bieten voor 30 minuten. Het zal klaar zijn als het kan worden doorboord met een vork.
  • We laten het water leeglopen en zetten de bieten in een ijsbad.
  • Reinig vervolgens de groente en snijd ze in blokjes.
  • Doe de bieten op een met perkament bedekte pan in een gelijkmatige laag.
  • Zet 1-2 uur in de vriezer.
  • Verschuif de bevroren bieten in een siliconen of plastic zak om te bevriezen.

In de vriezer kunnen bieten tot een jaar worden bewaard.

Vorige publicatie: Waarom huisvrouwen ramen wrijven met scheerschuim: het antwoord zal verrassen

Volgende publicatie: Een paar minuten en klaar: hoe snel de voorruit van de auto te ontdooien