Hoe maak je varkenshapjes zacht? We kennen de geheimen van perfecte stekken.

Pork stekken zijn een populaire klassieke Tsjechische keuken, maar ze zijn niet altijd zacht en sappig zoals we zouden willen. Echter, met de juiste voorbereiding en een aantal bewezen tips, zult u ervoor zorgen stekken die de hele familie zal proeven.

Varkenssneden zijn synoniem met bewezen levensmiddelenDat zal iedereen behagen. Of je ze nu bereid voor een wekelijks diner of een feestelijke lunch, hun perfectie ligt niet alleen in de smaak maar vooral in hun sappigheid. Harde en droge schnitzels kunnen de voedselervaring bederven, terwijl zachte en sappige schnitzels direct smelten in de mond.

Hoe maak je zachte varkenssnijders

Een belangrijke stap naar succes is het goed gekozen vlees dat goed wordt behandeld. Als je de optie hebt, rechtstreeks vlees van de fokker kopen of een favoriete slager. Het vlees kan ook worden geselecteerd uit een dergelijke fokkerij, waar het wordt verzorgd over het welzijn van dieren, genoemd welzijn. De kwaliteit van het leven die een dier heeft ervaren heeft een fundamentele invloed op de smaak van vlees.

  • Wie het grotere vlees niet erg vindt, kiest nek of schouderWat heerlijk sappig blijft tijdens het bakken. Iedereen die liever een lekkerder vlees zal kiezen voor een ham of een hak. Maar we raden het marineren van dit vlees aan om zijn sappigheid te behouden.
  • Vlees gesneden met een dikte van 1,5 mm of meer Schud een stok. Het verzacht het vlees. Het doel is echter niet om een schijfje in een halve centimeter zool te slaan, die snel zou drogen als het gebakken werd.
  • Nu is het tijd om te marineren, wat alleen het vlees ten goede komt. Mengsels van olie, citroensap, mosterd en knoflook is een bewezen keuze, net als het laden van vlees in een yoghurt die het verzacht. Laat het vlees minstens een uur marineren, maar ideaal 's nachts.
  • Wikkel dan de stekken in een klassieke stam, maar je kunt ook proberen broodkruimels te vervangen door maïschips, ofDek vlees plakjes in beslag.
  • Verwijderen op goed verwarmde reuzel bij gemiddelde temperatuur. Laat overtollige vet na het bakken zuigen in een papieren handdoek.

Voorbereiding van zachte en sappige varkenssneden kan niet moeilijk zijn als u zich concentreert over goede procedures en nadere bijzonderheden. Kwaliteit vlees, marineren, zachte tapes en nauwkeurige frituren zijn stappen die u naar perfectie zullen leiden.

Vorige publicatie: Waarom worden aardappelen in de huid gekookt? Ze hebben meer voedingsstoffen, maar er is een vangst.

Volgende publicatie: 10 advies over bakken in een zak: In een bakzak kook je vlees en groenten